Marine Harvest fortsetter med gode resultater

Lakseselskapene er i gang med å legge fram sine resultater for første kvartal 2014. I dag var det Marine Harvest Group, verdens største selskap på atlantisk laks, la frem sine resultater i Oslo.

Marine Harvest-konsernet oppnådde en operasjonell EBIT på 1,09 milliarder norske kroner i første kvartal 2014, mot 482 millioner kroneri samme kvartal i 2013.

– Årets første kvartal var et sterkt kvartal for Marine Harvest. Vi ser både rekordhøye priser og profitt.Vi ser et potensial for et enda sterkere resultat gjennom forbedring av produksjonskostnadene på mange operasjonsområder, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog.

Marine Harvest Group rapporterte driftsinntekter og andre inntekter på 5,9 milliarder kroner i første kvartal, sammenlignet med 3,7 milliader i første kvartal i 2013.

Marine Harvest-konsernet slaktet i første kvartal 92 243 tonn sløyd vekt, mot 80 035 tonn i samme kvartal 2013. Konsernet forventer å slakte 417.000 tonn i 2014. Ved inngangen til 2014 antydet man at det ville bli slaktet 405.000 tonn.

– Etterspørselen i første kvartal var svært høy, og vi forventer at dette vil fortsette. Vi er oppmuntret av de høye fremtidsprisene, gitt den relativt høye produksjonsveksten for resten av året, sa Aarskog, som ser for seg at konsernet ligger i en god posisjon for gode resultater fremover.

LES OGSÅ: Færøyene igjen best resultater i Marine Harvest

Bilder fra presentasjonene

One Reply to “Marine Harvest fortsetter med gode resultater”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: