Øyer i solnedgang

Nólsoy og Koltur er to av de færøyske øyene som jeg har fotografert oftest er Nólsoy, som ligger øst for Torshavn og Koltur som ligger vest for Torshavn.

En av minne tidligere kolleger sa en gang, etter sin første reportasjetur til Færøyene, at han var veldig imponert. Han elsker fiskebåter. Han sa at uansett hvor han snudde seg, så lå en fiskebåt der – klar ti å bli fotografert.

Det er litt av det samme med øyene. Liker du å ta bilder av natur, gjerne fjell, øyer og hav, da får du rike muligheter på Færøyene. Det er raskt å kjøre fra punkt til punkt.

Nólsoy kan ses fra store deler av Torshavn, og du kommer raskt rundt, og får nye vinkler av øya.

Bildet under av Nólsoy er tatt fra den nyeste delen av Torshavn Kommune, Kollafjørdur. Øya stiger opp i horisonten når du kommer fra bygden Hósvík og nærmer deg Kollafjørdur. Fra denne vinkelen får du også den karakteristiske formen på øya, med bygden nord på øya, og fjellet sør.

Nólsoy er et flott motiv, både i soloppgang og i solnedgang. Bildet under viser solnedgang. Når du er inne i Torshavn by vil du fra rundt lidt før klokken seks om morgenen kunne følge soloppgangen fra horisonten nord for Nólsoy og deretter langs hele øya sørover.

Koltur er enestående som motiv for solnedgang. Fra bygden/bydelen Velbastadur vest for Torshavn kan man følge sola forsvinne i horisonten bak Koltur.

Bildet under er tatt fra Nordadalsskard, som ligger litt nor for Torshavn. Her har sola forsvunnet bak et fjell, men silhuetten av øya kommer tydelig frem i solnedgangen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: