Lenge å vente til slaget om grindhvalen kanskje starter

Bilde

I en uke har Sea Shepherd-aksjonen Grindstop 2014 pågått på Færøyene. Rundt 50-60 personer har kommet til Færøyene, men Sea Shepherd påstår at minst 500 vil dukke opp i løpet av sommeren og høsten.

De har satt i gang et stort propagandaapparat som skal dokumentere for deres donorer at de gjør en skikkelig gjev jobb på Færøyene. I de daglige propagandabulletengene fra Færøyene sier de at de holder vakt ved alle hvalfangststedene og sørger for at grinddrapet ikke kan gjennomføres.

Foreløpig har ingenting skjedd, og det kan godt hende at ingenting skjer før havets hyrder har dratt hjem igjen. Forrige gang ventet man på Færøyene med å ta hval til sea Shepherd hadde gått lei.

Dennegang kan det også ta lang tid før man velger å ta grindhval i år. de fleste områdene på Færøyene har det siste året fått ganske godt med hvalkjøtt. Det betyr at det ikke slaktes igjen før laketønnene er tomme.

Derfor kan det bli slitsomt å vente for fotsoldatene til Paul Watson. Og det meldes allerede om at det er enkelte av deltakerne som vurderer å reise hjem igjen.

 

Foto:
Sea Shepherds kommandoskip på Færøyene. Det kalles “Columbus”. Foto: John William Joensen/Nordlýsid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s