Skal produsere mer i Chile

Det delvis statlige norske oppdrettskonsernet Cermaq køpte før helgen to konsesjoner for lakseoppdrett i region XII i Chile. I en børsmelding sier selskapet at de nye konsesjonene vil øke produksjonskapasiteten med 4.000 tonn per år når de er tatt i fullt bruk. Konsesjonene ble kjøpt fra selskapet Centauro SA for rundt 12 millioner norske kroner.

Cermaq er en av verdens største oppdrettere av laks og ørret med virksomhet i Norge, Chile og Canada. I 2013 hadde oppdrettsvirksomheten en
omsetning på 5,1 milliarder kroner, og et samlet slaktevolum på 142,3 tusen tonn. Mesteparten er atlantisk laks.

Mens andre nordiske oppdrettsselskaper er forsiktige med å investere i Chile, ser Cermaq på landet som en viktig del av sin drift. I samme region XII har Cermaq fra før en produksjonskapasitet på 10.000 tonn i året.

– Dette oppkjøpet representerer det første skrittet i gjennomføring av strategien for å øke kapasiteten i region XII og på den måten balansere produksjonen mellom oppdrettsregionene i Chile. Den langsiktige ambisjonen er å anskaffe ytterligere lisenser i regionen XII med en total produksjonskapasitet på inntil 30.000 tonn per år, sier konsernsjef Jon Hindar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s