Elkems kinesiske eier vil ha norsk teknologi

Elkems kompetanse og teknologi blir høyt verdsatt av sine kinesiske eiere. Nå vil Elkems eiere, China National BlueStar, innføre Elkems grønne løsninger i hjemmemarkedet.

Elkem er et av verdens ledende selskaper innen energieffektiv produksjon av metallprodukter- og materialer. Leder for strategi og forretningsutvikling i China National BlueStar, Olivier de Clermont Tonnerre, trekker frem Elkem som svært viktige for utviklingen av energieffektive løsninger.

– Det er viktig å drive de beste energieffektive løsningene til et stort land som Kina. Oppkjøpet av Elkem gjør at vi kan dra nytte av den sterke kompetansen de besitter, og innføre deres teknologi og innovative løsninger i kinesiske produksjonsanlegg, sa de Clermont Tonnerre under Enovakonferansen i dag.

Elkem er ledende leverandør av forskjellige typer silikon og karbonmateriale, og har rundt 2300 ansatte i Europa, Amerika og Asia. Selskapet har stort fokus på solenergi, forskning og utvikling av energieffektive prosesser og grønne produkter.

– Vi vil stadig forbedre oss, og har som ambisjon å være mest mulig energieffektive. Våre løsninger har redusert energiforbruket med opp til 50 prosent. Blant annet har en ny løsning for smelteovnene gitt et redusert energiforbruk på 1 million kWh, sier verksdirektør Odd Olsen i Elkem.

Olivier de Clermont Tonnerre sa at Kina ønsker store endringer på klimaområdet. I dag går 70 prosent av Kinas energibruk til industrien, som ikke er særlig effektiv.

– Kina er stort land med store klimautfordringer. Derfor er det viktig at landets selskaper fokuserer på energieffektivisering. At China National BlueStar aktivt bruker Elkems teknologi og kompetanse betyr at vårt bidrag til selskapets drift har stor merverdi internasjonalt. Å støtte klimateknologi med spredningspotensiale er en viktig oppgave for Enova, sier administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s