Tidligere pelagisk sjef fikk ikke lede Atlantic Airways

Krangelen om styret i Atlantic Airways fortsetter. Industriminister Johan Dahl valgte for et knapt år siden å velge Nils Mortensen som styreleder i flyselskapet.

Det har i dag kommet frem at styreledervervet var tenkt en annen person, som også i dag offentlig bekrefter at han hadde sagt ja, og var begynt å forberede seg til oppgaven. Og det var en enig valgkomité som innstilte denne.

Det har kommet frem at valget av Nils Mortensen ikke skjedde med bakgrunn i en enighet blant eierne i selskapet. Tvertimot er det mye som tyder på at valget skjedde mot viljen til den komiten som skulle utpeke ny styreleder. Ifølge vedtak på generalforsamlinga, som industriministeren også har stemt for, skal en valgkomité utnevne nye styremedlemmer og styreleder. Men dette valgte ministeren ikke å følge. Derfor er det også stor aktivitet på ryktebørsen med påstander om at ministeren utelukkende hadde som mål å finne en styreleder som kunne hjelpe ham med åa bli kvitt direktøren i Atlantic Airways. Nils Mortensen, som til daglig leder et shoppingsenter i Torshavn, SMS, og driver matbutikker, var riktig mann for statsråden.

Nå har kilder lekket til nettavisen in.fo at planen var at tidligere direktør for Havsbrún, Bergur Poulsen, skulle velges til styreleder. Det var en enig valgkomité kommet frem til. Bergur Poulsen bekrefter i et intervju med in.fo at han ble spurgt, og at han hadde sagt ja til å ta på seg oppgaven.

Bergur Poulsen var i mange år direktør for fiskeolje og -melfabrikken Havsbrún i Fuglafjørður. Han gikk av som direktør kort tid etter at oppdrettsselskapet Bakkafrost kjøpte hele Havsbrún.

LES OGSÅ: Beskylder minister for innblanding

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s