Vil ha tettere samarbeid med USA

– Våre kontakter med USA er i dag i hovedsak basert på forskning, forsvar og den amerikanske tilstedeværelsen på Thule Air Base. Jeg mener at vi trenger å tenke nytt i vårt forhold til USA, slik at det vil omfatte flere områder. Vi bør blant annet se på om vi ikke kan få til et tettere samarbeid om turisme, handel og investeringer, sa Sara Olsvig, medlem av Folketinget for Grønland, etter et møte med den amerikanske ambassadøren i Danmark, Rufus Gifford.

Sara Olsvig er den ene av to representanter som Grønland har i Folketinget. Hun representerer det venstreorienterte selvstendighetspartiet Inuit Ataqatigiit.

 

Sara Olsvig og USA's ambassadør i Danmark, Rufus Gifford Foto: Inuit Ataqatigiit

Sara Olsvig og USA’s ambassadør i Danmark, Rufus Gifford
Foto: Inuit Ataqatigiit

Rufus Gifford ble USA’s ambassadør i Danmark sommeren 2013, og som noe av det første han valgte å gjøre, var å besøke Færøyene og Grønland.

Til den grønlandske avisen Sermitsiaq sier Sara Olsvig at hun mener at det ligger en del uutnyttet potensiale i samarbeidet med amerikanerne, og at hun håper at det offisielle grønlandske kontoret i Washington, som åpnet i vinter, kan være med til å utvikle tettere bånd og samarbeid med den store naboen i vest.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s