Færre valgte Norge som reisemål i 2013

Norsk industri, i særdeleshet snømatindustrien, sliter med å få adgang til det kinesiske markedet, etter at Nobelkomitéen ga fredsprisen til en kinesisk opposisjonell. Men norsk turistindustri kan på sin side se en voldsom økning i overnattinger av kinesere som besøker Norge.

Norsk reiselivsbransje opplevde en nedgang i antall gjestedøgn på 1 prosent i fjor. Innovasjon Norge tror det blir tøft også i 2014, men håper på en liten økning i antall overnattinger, melder NTB.

Nedgangen er på 1 prosent både når det gjelder overnatting fra utenlandske turister og turister fra Norge, viser tall fra Innovasjon Norge.

Nedgangen var størst i to av de viktigste markedene for Norge, nemlig tyske og nederlandske turister. Her var nedgangen i overnattingsdøgn på hele 14 prosent. Også besøk fra Danmark og Sverige gikk ned, med henholdsvis 11 og 1 prosent.

Men mens tyskere, nederlendere, dansker og svensker ikke ønsker å reise til Norge i like stor grad, så viser kineserne stor interesse for Norge. Hele 63 prosent flere kinesere overnattet på norske hoteller i 2013.

Klatring i Presten i Austvågøy i Lofoten. Foto: Kristin Folsland Olsen - Visitnorway.com

Klatring i Presten i Austvågøy i Lofoten. Foto: Kristin Folsland Olsen – Visitnorway.com

 

Les mer her

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s