Skal produsere 20.000 tonn tilapia

Den afrikanska utviklingsbanken (AfDB) vil støtte utviklingen av tilapia-oppdrett i Lake Kariba i Zimbabwe.

Det foregår tilapia-oppdrett i området i dag, men med den nye satsingen vil produksjon øke syv ganger til 20.000 tonn i 2015. allAfrica skriver at etterspørselen etter fisk i regionen er økende. Markedene i Den demokratiske republikken Kongo, Zambia, Sør-Afrika, Malawi og Angola har et underskudd på 100 000 tonn årlig. De fem landene trenger årlig 1,3 millioner tonn fisk.

 

Markedene i Den demokratiske republikken Kongo, Zambia, Sør-Afrika, Malawi og Angola har et underskudd på 100 000 tonn årlig. De fem landene trenger årlig 1,3 millioner tonn fisk. Bildet er tatt på et marked i Lilongwe i Malawi.

Markedene i Den demokratiske republikken Kongo, Zambia, Sør-Afrika, Malawi og Angola har et underskudd på 100 000 tonn årlig. Bildet er tatt på et marked i Lilongwe i Malawi. Foto: Jógvan H. Gardar

 

 

Det AfDB-støttetede prosjektet i Lake er det største tilapia-oppdrettsprosjektet i Afrika noensinne.  Lake Harvest-prosjektet startet i 1997, og de har produsert tilapia til markedene i det sørlige Afrika. Litt over 60 prosent av produksjonen eksporteres til nabolandene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s